Selvom den søde juletid ofte har det med at bringe gode ting med sig, er der ofte også rigtig mange mennesker, der ender med at gå ned med flaget, når vi rammer december måned.

Her bliver det hele lidt mere sort, humøret kan blive presset, og for mange kan kombinationen af julen og et hårdt arbejdspres være med til at vælte læsset helt.

Det er meget vigtigt, at det ikke kommer til at ske for dig. Derfor er det en rigtig god idé at tage dine forholdsregler, så du kan komme helskindet igennem en ellers måske presset december måned, hvor der ofte godt kan være højt tryk på – især hvis du arbejder i en branche, der på den ene eller anden måde bliver påvirket i juletiden.

Tag fri i julen

Til at starte med kan det være en rigtig god idé at tage så meget fri som overhovedet muligt henover julen. Også selvom det måske bare er omkring juleaften og de efterfølgende dage, du har mulighed for at få fri, er det en rigtig god idé at tage fri der, så du har plads til at overskue hele ræset omkring den 24. December.

Hvis du har mulighed for det, kan med fordel også vælge at tage helt væk i store dele af december måned. Det kan også være en god måde at få hele det juleræs på afstand, hvis du simpelthen tager væk fra Danmark i dele af måneden.

Du kan eksempelvis overveje at tage en tur til Thailand eller De Kanariske Øer som er velbesøgt i december måned, da vejret ofte er dejligt i denne tid i disse områder. Det kan for mange være en rigtig god løsning på at komme væk og få julen lidt på afstand, hvis det har en tendens til at blive for meget.

Planlæg hyggelige ting med familien

Det er også vigtigt at holde fri, når du holder fri. Her kan det være en god idé at slukke både mobil og computer og i stedet bruge tid sammen med din familie eller måske helt alene, hvis du mere er til det.

Find julemarkeder her, som du kan besøge sammen med familien. Lav julebag i hjemmet, se julekalender i fjernsynet, lav julepynt, gå lange ture i skoven eller hvad I nu ellers kan få tiden til at gå med.

Lad være med at føle det som et pres men tag det som en mulighed for at slappe af sammen med de mennesker, du holder allermest af. Så har du også mulighed for at være ladet op til, når du engang skal tilbage på arbejde igen.

Økonomisk pres er også en realitet i julen

Og så er det vigtigt at have godt styr på økonomien i julen. Lad være med at blive presset økonomisk, hvis du kan undgå det. Køb hellere lidt billigere gaver i stedet for at bekymre dig om, at de skal være lige så dyre som de gaver, alle de andre køber.

Har du brug for ekstra penge i julen, find lån udbetaling weekend her, hvis det er nødvendigt. Mange har brug for at låne lidt ekstra penge i december, fordi der bare er så mange udgifter i den måned. Så kan du altid betale lånet af igen, når vi kommer til januar.

Tag ekstra hensyn til dig selv og dit arbejde i julen

Tag ekstra hensyn til dig selv og dit arbejde i julen