Vil du gerne lave lidt om i dit liv? Savner du en ny måde at leve på, og vil du gerne være mere fri til at bestemme over, hvor du vil arbejde fra, og hvornår du vil arbejde? Så kan det være, at du skal kigge nærmere på fænomenet digital nomade, som er blevet en meget populær måde at indrette sit arbejdsliv på, samtidig med at det er i balance med alt det andet, du gerne vil nå at lave her i livet.

Husk at læse mere om Georg Jensen Damask, inden du tager afsted.

Hvad er en digital nomade?

En digital nomade er en person, der arbejder online, dermed direkte fra sin computer eller mobil, og som ikke er bundet til nogen fast arbejdsplads eller et fast land. Typisk indrettes tilværelsen på den måde, at du lever af arbejdet fra computeren, mens du samtidig rejser rundt og oplever verden. Det er en kombination af arbejde og ferie, hvilket gør det så tiltrækkende for rigtig mange mennesker. Du sparer ikke op til en ferie, men arbejder derimod undervejs på din tur til at opretholde din livsstil, rejseudgifter og hvad du nu ellers har lyst til at købe på din tur.

Fordele ved at være digital nomade

Der kan være flere fordele ved at være digital nomade. For det første har du som digital nomade mulighed for at tage dit arbejde med dig. Du har mulighed for at arbejde fra lige det sted i verden, du vil – om det så er en strand i Spanien, fra et åbent kontor i Singapore eller fra en campingvogn i Danmark. Det er helt op til dig. Du har en enorm frihed til at være lige netop det sted, du vil, og samler du på oplevelser, er det måske den helt rette indretning at tilværelsen for dig.

Ulemper som digital nomade

Der kan dog også være ulemper som digital nomade. Du har som udgangspunkt ikke et fast hjem, hvis du rejser rundt i verden. Du kan være meget alene i din dagligdag. Derudover skal du også have godt styr på skattereglerne, og der kan være meget arbejde med at ansøge om visum og meget andet, især hvis du vælger at rejse uden for EU. Derudover kan der ulemper som for enhver anden rejsende, hvor der eks. kan opstå udfordringer ved sygdom, og det er ikke den nemmeste livsstil at opretholde sig, hvis du samtidig har en familie, du skal tage dig af. Derfor er de fleste digitale nomader enten singler eller par uden børn.