Arbejder du meget, og har du ikke meget tid til at tilberede mad, når du kommer hjem, kan det måske også være svært at finde motivation og plads til at overskue at spise sund mad i det hele taget.

Men faktisk behøver det ikke at være svært at få klemt en sund diæt ind i en tætpakket arbejdsuge. Her får du et par tips til, hvordan det kan lade sig gøre for dig.

Bestil måltidskasser for at gøre det nemmere

Til at starte med kan du få leveret mad lige til døren via en måltidskasse hver uge. På den måde får du alle de råvarer, du skal bruge, direkte hjem til din dør, og du skal ikke bekymre dig om at handle yderligere ind, da stort set alt det, du skal bruge, er i kassen.

Du kan nemt designe din måltidskasse til at indholde sund mad, og du kan blot følge de opskrifter, der følger med i kassen, når du skal lave lækre retter.

Tilbered mad til hele ugen i weekenden

Hvis du gerne vil have sund mad med på jobbet også, kan du eventuelt bruge noget af din weekend på at food preppe – det vil sige at forberede mad til resten af ugen.

Det er især blevet et populært fænomen for folk, der går meget op i træning, da de på den måde har forberedt alle ugens måltider på forhånd og derfor ikke skal være bekymret for at blive fristet af øvrige omstændigheder i løbet af ugen.

Sund mad kan være nem med

Bare fordi du vil spise sund mad, betyder det ikke, at det er noget, der tager lang tid at lave. Det er desværre en stor misforståelse, der er lidt for udbredt.

Sund mad kan sagtens være nem mad. En sund ret kan du sagtens sætte sammen på 15-20 minutter, og hvis du vil have take-away, er der også mange sunde alternativer på menukortet efterhånden, så du ikke skal vælge en pizza eller en burger, når det skal gå hurtigt og være nemt.

Sund mad behøver ikke at være dyrt

Og så behøver det på ingen måde at være dyrt heller. Især ikke hvis du shopper efter tilbud, handler ind online eksempelvis via grænsehandel online eller lignende, eller hvis du laver store måltider som du kan dele op i mange portioner til resten af ugen. Så er prisen pr. måltid ikke særlig høj.

Der findes mange gode råd på nettet til, hvordan du kan lave mad til mange dage ud af et lille budget. Så hvis du ikke har mange penge at bruge, kan det være en god idé at søge inspiration i sådanne guides.

Find inspiration til food prepping online

Ved du ikke helt, hvad food prepping er for et fænomen, er der mange hjemmesider, blogs og foras på nettet, hvor du kan gå hen for at blive klogere.

Her kan du også typisk finde ud af, hvordan du lægger et godt madbudget, hvilke opskrifter du kan følge, og hvordan du tilbereder retterne så optimalt som muligt, så du får mad til flest muligt dage.

På Youtube er det også et udbredt fænomen, og der kan du finde mange kanaler, der guider dig til at sund mad på en nem og optimal måde, som gør prisen pr. portion utrolig lav.

Sådan spiser du sundt i en tætpakket arbejdsuge

Sådan spiser du sundt i en tætpakket arbejdsuge