Hvis du pludselig står og er arbejdsløs, er der ingen tvivl om, at du vil støde på konceptet: Rekrutteringsbureau. Mange forveksler dette med jobcentret, obligatoriske samtaler med fagforeningen og meget andet. Det er dog ikke helt korrekt. Derfor vil vi give dig en lille introduktion til rekrutteringsbureauet i denne artikel samt fortælle dig lidt om, hvordan bureauet kan hjælpe dig.

Hvad er et rekrutteringsbureau og hvordan hjælper det dig?

Et rekrutteringsbureau er et bureau bestående af konsulenter, hvis job er at hjælpe dig på bedste vis til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. I løbet af forskellige samtaler, vil konsulenten hjælpe dig med både at udvikle et CV og en jobansøgning, som er tilpasset til de jobs, som du ønsker at søge.

Det er nemlig ikke altid helt simpelt at skulle lave både et CV og en jobansøgning – specielt hvis man søger mange forskellige jobs. Hvert CV og hver en jobansøgning bør nemlig være tilpasset til pågældende arbejdsplads. Hvordan formår du på bedste vis at fange en potentiel arbejdsgivers opmærksomhed?

Via effektiv rekruttering på jobmarkedet, kan du også få hjælp til at finde nogle midlertidige jobs, som du kan søge, imens du venter på den perfekte fuldtidsstilling. Hvis du er interesseret i vikarjobs, kan en konsulent fra et rekrutteringsbureau også hjælpe dig her.

Der er meget, som man skal vide om det danske arbejdsmarked, når man søger jobs. Der er mange regler, som skal følges – og her kan et rekrutteringsbureau også være dig behjælpelige, da det hurtigt kan føles uoverskueligt!

Rekrutteringsbureauet og netværket

Et rekrutteringsbureau har som oftest også en stor database, hvori de hurtigt kan finde informationer om, hvilke virksomheder søger medarbejdere. Efter samtaler med dig, bliver det derfor muligt for konsulenten at vurdere, om der er nogle opslåede stillinger i databasen, som passer til dig. Dette er måske én af de største fordele, som der er i forbindelse med brugen af et rekrutteringsbureau.

Nogle gange kan der også findes praktikpladser via rekrutteringsbureauets netværk og database. For mange kan det være interessant og relevant at tage en praktikplads imens de venter på drømmejobbet. Dette kan eventuelt også gøres i stedet for et midlertidigt job. Via en praktikplads får man nemlig hurtigt mere erfaring på sit CV – og præcis dét er ofte noget, som en potentiel arbejdsgiver kan lide at se.

Det er aldrig godt at gå helt i stå og intet foretage sig i sin arbejdsløshedsperiode. Det viser nemlig det modsatte af engagement overfor en potentiel arbejdsgiver. Et rekrutteringsbureau kan hurtigt hjælpe dig til at komme i gang med diverse småjobs, praktikpladser, vikarstillinger og lignende – alt imens de hjælper dig til at søge de helt rette fuldtidsstillinger, som passer til dig.