Det er ikke ligefrem fordi, der mangler fotografer i Danmark. Vi har rigeligt allerede, men det betyder ikke, at der ikke er plads til flere, hvis du bare finder en ny eller lidt anderledes måde at gøre tingene på.

Det er klart, at hvis du gør tingene, som alle de andre allerede gør, og hvis du ikke skiller dig ud på nogen måde, får du rigtig svært ved at få succes om fotograf på det nuværende marked.

Men hvis du finder en niche, leverer rigtig gode resultater, laver en god service for folk og så videre, så kan det faktisk godt lade sig gøre at komme i gang med din egen lille forretning som fotograf.

Du kan naturligvis også vælge at gå en anden vej og blive ansat som fotograf i en anden virksomhed i stedet for. Men det er nok lige før, at det er sværere at finde et job som fotograf nu om dage, end det er at starte sin egen virksomhed som eksempelvis freelance fotograf.

Sådan får du råd til at starte op som fotograf

Alle kan sådan set starte ud som fotograf ved at lave eget firma. Men det kræver jo gerne noget af det  rigtige udstyr for at kunne tage opgaver ind.

Du har måske allerede et kamera eller to, men er det nok til at drive en professionel forretning som fotograf? Ikke nødvendigvis.

Derfor kan det være, at du i din opstart har brug for at låne penge til udstyr for at kunne komme ordentligt i gang. Det kan være, du har brug for at købe et studie, købe lamper, nye kameraer, linser eller hvad det nu kan være.

Du kan eventuelt kigge på kviklån fordele og ulemper, hvis du overveje at tage dig et kviklån for at komme godt i gang med din nye virksomhed.

Et kviklån er langt fra den billigste løsning på markedet, men det kan være en hurtig genvej til at finde penge, hvis du ikke ved, hvor du ellers skal finde penge til din idé.

Start småt op

Hvis du ikke vil starte ud med at låne mange tusinde kroner til at starte op, kan du jo altid starte småt op ved at tage små opgaver ind ved siden at dit almindelige arbejde.

Når du så er begyndt at få en kundedatabase, har lavet den første håndfuld gode jobs og har lært lidt om, hvordan du skal håndtere kunder, hvad du er god til, og hvor dine styker er inden for faget, er du måske klar på at finde din niche, at skalere op og eventuelt gå ud for at få dit eget CVR nummer.

Dermed ikke sagt, at du er garanteret succes som fotograf, bare fordi du får dig et CVR nummer. Det kræver jo også en del evner at lykkes som fotograf – ja som alle former for selvstændig. Men hvis du har troen på dig selv, og hvis du kan levere noget godt som fotograf, er der gode chancer for, at det kan lade sig gøre for dig at få succes.

At være fotograf er et rigtigt spændende arbejde, og hvis du er selvstændig, har du endda også muligheder for at vælge dine egne opgaver, så du selv kan sørge for, at du kommer til at arbejde med noget, der interesserer dig.

Sådan får du arbejde som fotograf

Sådan får du arbejde som fotograf