Vil du gerne gøre så godt et indtryk på dine nye kollegaer, er der heldigvis måder, hvorpå du kan øge den proces.

Mange mennesker har svært ved at blive populære på deres arbejdsplads. Det er heller ikke alle, der drømmer om at blive det, men mange danskere kunne godt tænke sig at være bare en tand ekstra populær.

Heldigvis er der rigtig meget, du selv kan gøre for at blive det.

Vær et godt menneske

For det første handler det i bund og grund om at være et godt menneske. Vis at du er til at stole på, at du er god at snakke med, at du er god til at lytte, at du er hjælpsom og trofast.

Det er alle sammen værdier, vi sætter pris på at se i venner. Og hvis du vil være populær på din arbejdsplads, skal du ikke være bange for at blive venner med dine kollegaer. Det er en god genvej til at blive populær, hvis du hurtigt kan danne venskaber på jobbet.

Stå for sociale arrangementer

Det kan også være en rigtig god idé at tage initiativ til sociale arrangementer. Lej en stor grill og læg hus til en dejlig grillfest for hele afdelingen eller firmaet.

Det koster dig nogle penge, men det giver dig også bare en hel masse at kunne bidrage så meget til positive indslag på dit job.

Vær ikke bange for at investere lidt i dine kollegaer. Måske ikke lån penge hurtigt for at få det til at ske, men kan du lave en sjov fest, komme med kage eller søde sager eller hvad det nu kan være, kan du hurtigt komme et skridt foran.

Du kan ikke være venner med alle

I samme omgang er du så også nødt til at acceptere, at du ikke har mulighed for at blive venner med alle på din arbejdsplads.

Der er formodentlig altid en enkelt eller to, som det ikke kan lade sig gøre at blive venner med. Måske også flere, hvis det er en større arbejdsplads.

Men du skal heller ikke altid måle dine popularitet på kvantitet, men derimod mere på kvaltiet af de bånd, du får dannet dig på din arbejdsplads. Det er meget bedre at have en håndfuld rigtig gode bånd og venskaber, end det er at have ti bekendtskaber til kollegaer, som ikke rigtig bekymrer sig om, hvad du er for en.

Så er det meget bedre at fokusere på dem, du godt kan lide, og som godt kan lide dig og bruge din energi på dem.

Glem ikke kollegaer

Dernæst er det også meget vigtigt, at du ikke glemmer kollegaer, bare fordi de skifter til en anden afdeling eller skifter job. Tjek ind hos dem engang imellem, spørg hvordan det går og følg med i, hvad de nu render og laver.

I samme ombæring er det også meget vigtigt at sige, at du ikke skal være misundelig på dine kollegaer. Hvem der får en forfremmelse, hvem der får en lønforhøjelse eller hvad det nu kan være, er ikke så vigtigt.

Ønsk dem tillykke og vær glad på deres vegne, hvis det sker. Så kan du lade alle de andre om at gå og være misundelige, hvis det er det, de har lyst til. Lad være med at spilde energi på det.

Sådan bliver du populært på arbejdspladsen

Sådan bliver du populært på arbejdspladsen