I langt de fleste tilfælde koster det penge at starte sin egen virksomhed. Med mindre det er noget, du bare kan starte fra din computer uden yderligere investeringer i udstyr, materialer, lokaler, ansatte eller lignende, kommer det til at kræve en eller anden form for kapital at komme i gang med din virksomhed.

Derfor er der også mange nye selvstændige, der har sparet op eller lånt penge for at komme i gang med at drive egen virksomhed.

Hvis du er en af dem, der står med en rigtig god idé til en forretning, men du ikke har nok kapital til at komme i gang med at føre den ud i livet, kan det være det rigtige for dig at låne penge til at starte op for.

Her er det nok ikke et SMS lån, du skal på udkig efter. Du kan eventuelt overveje at gå i en tur i din egen bank for at høre om mulighederne for hjælp der, eller du kan finde et decideret virksomhedslån, som kan være relevant for din virksomhed.

En alternativ måde at få penge til din virksomheds opstart

Hvis du ikke er meget for at låne penge, og hvis du ikke har noget imod at give en andel af din forretning væk, er der også en anden mulighed for at komme i gang med din idé.

For du kan nemlig undersøge muligheden for at få en eller flere investorer ind i din forretning allerede fra starten af.

Normalt går investorer først ind i en forretning, hvis der er skabt et fundament, idéen eller tesen er bekræftet, der er kunder i butikken eller lignende. Men det er dog trods alt set før, at der er blevet skudt penge i en idé, inden der overhovedet er kommet en krone i kassen endnu.

Hvis du vælger at gå den vej, behøver du ikke at gå på jagt efter kviklån udbydere, da du i stedet skal finde investorer – herunder måske angel investors, som er den mest udbredete kategori af investorer, der kan finde på at tage chancer som denne.

Vær dog opmærksom på at du skal være forberedt på at give en andel af din forretning til gengæld. Med deres investering køber de en bid af din kage og dermed en bid af din forretning.

Hvor stor en procentdel de køber af dit selskab, er noget, I fælles skal forhandle om. Det kan være alt fra 0,001% til 99,999%.

Uanset hvad skal der lægges et stramt budget for din virksomhed

Uanset om du vælger at gå med et lån eller at søge efter investorer, skal du være forberedt på, at du nok skal være klar med en solid forretningsplan og et budget for de næste mange år, så låneudbyderen eller investoren kan kigge på noget konkret omkring økonomien og planerne for din forretning.

Hvis du ikke er interesseret i det, kan du ikke få dig et konkret virksomhedslån. Derimod skal du finde et privat lån som eksempelvis et forbrugslån eller kviklån, som du kan låne som privatperson, og derefter kan du skyde det ind i din forretning.

En investor kræver også, at du har nøje styr på dine tal og generelt hele din forretning, før de vælger eventuelt at skyde penge ind i dit projekt. Det skal du skrive dig bag øret.

Lån penge til at starte din egen virksomhed

Lån penge til at starte din egen virksomhed