Har du en drøm om at komme til at arbejde med dyr, kan det være, at du faktisk kan komme til det – nemmere end du tror.

Selvfølgelig kan du vælge at gå den lige vej, hvis man kan kalde den det, og uddanne dig til dyrlæge. Så er du næsten garanteret et job inden for faget. Men det kræver også, at du er utroligt god i skolen, at du får nogle gode karakterer, og at du bruger rigtig mange år på skolebænken, før du kan komme ud og arbejde med dyrene.

En anden akademisk vej er at blive dyrepasser. Det kan du også uddanne dig til. Men her kan du også godt forvente få jobmuligheder, da der er mange om buddet, og der er generelt ikke mange ledige arbejdspladser inden for det felt.

Herunder har vi et par øvrige tips til, hvordan du kan komme til at arbejde med dyr på den ene eller anden måde.

Bliv træner

Du kan eksempelvis overveje at blive træner. Der findes blandt andet mange trænere for menneskets bedste ven, og det kan være en god genvej til at komme tæt på dyrene og rigtig få lov til at arbejde med både hunden og ejeren.

Der findes flere kurser og uddannelser, som du kan tage inden for dette fag. Ofte er det dog selvbetalt, men hvis det er noget, der interesserer dig, er det jo bare at gå den vej.

Frivilligt arbejde

Måske har du ikke et behov for at kunne leve af at arbejde med dyr. I så fald er det jo en oplagt mulighed at blive frivillig hos eksempelvis Dyreværnet eller en lignende organisation, hvor der arbejdes for at hjælpe eller redde dyr, der blandt andet har brug for at få et nyt hjem.

Der er også mange, der vælger at tage til udlandet for at arbejde frivilligt med dyr. Det kan dog koste en del, da du tit selv skal stå for rejsen samt kost og logi, men det kan være en helt fantastisk oplevelse at få i livet.

Pas dyr

Det kan måske også være en løsning for dig at passe dyr. Måske skal du lave dit eget hunde- eller kattehotel, hvor ejere kan få deres søde kæledyr passet, mens de skal på ferie eller lignende.

Der er mange pensioner rundt omkring i landet, og det kan godt koste sin del at komme i gang, da der skal være de rette omgivelser for både hund og kat. Lån penge hurtigt online, hvis det er noget, du drømmer om, men du måske ikke har kapitalen til at komme i gang med det her og nu. Så kan du altid låne dig til din drøm.

Lav din egen kennel

Du kan også overveje at lave din egen lille kennel. Der er selvfølgelig en del regler, du skal leve op til, og det er jo ikke bare lige noget, du kaster dig over, sådan bare for sjov.

Men der findes mange mennesker rundt omkring i landet, der har lavet egen kennel. Så hvorfor skulle du ikke også kunne lave en kennel?

Der er dog ikke nogen, der lever af det, men det kan jo være en fin måde at tjene penge på, samtidig med at du kommer til at have med søde dyr og hvalpe at gøre stort set hver dag.

Hvordan kommer du til at arbejde med dyr?

Hvordan kommer du til at arbejde med dyr?