Er du arbejdsløs, og vil du gerne øge dine chancer for at kunne få et arbejde hurtigt, kan det være en rigtig klog beslutning at få dig et kørekort.

Generelt kan det bare være klogt at få det så hurtigt som muligt i dit liv, så du ikke skal bekymre dig om at få det, når du på et tidspunkt netop er arbejdsløs og måske ikke har lige så mange penge at gøre godt med.

Det er jo ikke ligefrem billigt at tage et kørekort, så at skulle finde 10-12.000 kroner i en periode, hvor du ikke har nogen indkomst fra et job, kan godt være en udfordring.

Derfor anbefaler vi, at du får et kørekort så hurtigt som overhovedet muligt, efter du er fyldt 18, da det kan åbne op for en lang række af jobs, du ellers ikke kan blive kandidat til at få, hvis du ikke har kørekort.

Lån penge til et kørekort

Hvis du har et job på hånden, der kræver at du har et kørekort, og du ikke har et, kan det måske være en løsning at låne penge til et kørekort, hvis du ikke selv kan betale for det her og nu.

Med udsigten til at få et job kan det jo være en god investering, og så kan du altid bekymre dig om at betale lånet tilbage igen, når du har fået dig job og begynder at få en fast løn igen.

Lån penge nu, hvis du i dette øjeblik står og mangler de sidste kroner for at have råd til at kunne booke en plads på en køreskole.

Sådan sparer du penge på dit kørekort

Når du skal vælge det rette sted at tage dit kørekort, og hvis du ikke har så mange penge at gøre godt med, kan det være en rigtig klog idé at sammenligne priserne på de forskellige lokale køreskoler i området, så du kan finde frem til den, hvor det er billigst for dig at tage kortet.

Er der andet, du er i tvivl om i forbindelse med at tage et kørekort, kan du med fordel læse denne guide til kørekort, så du bliver godt klædt på.

Tag undervisningen seriøst og spar penge

Hvis du gerne vil undgå at gøre det dyrere for dig at tage kortet, er det en rigtig god idé at lytte efter i teoritimerne, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis du enten skal op til køreprøven eller teoriprøven igen.

Bekymrer du dig om dine penge, er det derfor en god idé at tage timerne meget seriøst, så du øger dine muligheder for at bestå i første omgang. Så slipper du samtidig også for det nederlag, det er at få at vide, at du har dumpet en af prøverne. Det er aldrig sjovt.

Tag kørekortet med en ven

Hvis det passer sammen, kan du jo overveje at tage kørekortet med en ven. Du er som regel ude at køre alene med kørelæreren, men så kan I gå til teori sammen, komme på glatbane sammen og tage førstehjælpskursus sammen.

Det kan være hyggeligt at gå sammen med en god ven på køreskole, så hvis der er en af dine venner, der også har overvejet at tage kørekort, er det oplagt at starte det samme sted, hvis det kan lade sig gøre.

Et kørekort kan give adgang til flere typer jobs

Et kørekort kan give adgang til flere typer jobs