Går du og drømmer om at komme til at arbejde inden for film og mediebranchen en dag, behøver det måske ikke at være så svært, som det ser ud til udadtil.

For det er ikke en branche, hvor arbejdspladserne bare hænger på træerne. Det kan være svært bare at finde en praktikplads, men det betyder dog ikke, at det er umuligt.

Der er nogle ting, som du selv kan gør, for at øge dine chancer for at få et job i netop denne branche. Hvad du selv kan gøre for at øge dine odds for at få dig et job i sidste ende i denne branche, kigger vi på her, hvor du forhåbentlig kan blive inspireret til at tage nogle skridt mod din kommende karriere inden for film og medier.

Begynd at netværke

Til at starte med kan det være en rigtig god idé at komme i gang med at netværke så hurtigt og så emget som overhovedet muligt. Der er ofte mange arrangementer, du kan deltage i, og lige så snart du begynder at kende nogen, der kender nogen, bliver det nemmere at komme ind til disse typer af arrangementer.

Hvis du har mulighed for det, kan du måske endda få dit eget CVR nummer og dermed firma. Det kan i nogle tilfælde give dig adgang til nogle events, som du ellers ikke vil være kommet med til. Det kan være grænseoverskridende at skulle i gang med at netværke – især hvis du ikke rigtig har prøvet det før. Men det kan i den grad kaste muligheder af sig på den lange bane, hvis du formår at komme i kontakt med de helt rette personer inden for branchen.

Lav dine egne små produktioner

Faktisk kan det også være en god idé at komme i gang med at lave dine helt egne små produktioner. Det behøver ikke at være noget stort, men det kan være en rigtig god måde til at vise din kreativitet, til at øve dig og til at lære en masse om at producere videoer og film.

Du behøver måske ikke engang at vise dine produktioner til nogen, hvis du ikke har lyst. Har du brug for at købe udstyr, så tag et samlelån online her for at komme godt i gang med det rette udstyr.

Kom i praktik hos produktionsselskaber

Dernæst kan det være en rigtig god idé at holde øje med alle former for praktikpladser eller lignende inden for branchen. Om det så er på produktionen af en julekalender i TV, en web-serie eller på en stor filmproduktion betyder ikke så meget.

Selvfølgelig er det fedt at være med på de store ting, men bare det at få foden inden for et sted i branchen er et rigtig godt skridt på vejen. Vær vågen, snak med de rigtige mennesker og tag alle de chancer, der byder sig.

Vær ikke bange for at kaste dig ud i noget, selvom du måske ikke lige har prøvet det før. Præsenter dine idéer og dit materiale for alle, du kan komme i nærheden af. Få feedback, bliv bedre til dit fag, øv dig og skab helt tiden noget nyt og noget mere, så du ikke ligger stille på noget tidspunkt. Så kan du komme rigtig langt inden for stort set alle brancher.

Drømmer du om at arbejde inden for film og mediebranchen?

Drømmer du om at arbejde inden for film og mediebranchen?