Har du fået et kontor til din virksomhed, og vil du gerne have hurtig bredbånd til dig og dine medarbejdere, kan det være smart at undersøge mulighederne for at få fibernet i lokalerne.
Der er efterhånden mange virksomheder, der har skiftet over til fibernet, fordi det er langt hurtigere end almindeligt bredbånd eller ADSL, og det kan være en fordel, når der er mange, der skal være på nettet på samme tid.
Hvad koster fibernet?
Hvis du skal have det bedste fibernet, kan du godt forberede dig på, at det nok kommer til at koste en del hundrede kroner pr. måned, hvis ikke over 1000 kroner pr. måned. Det kommer helt an på, hvor du vælger at få det leveret fra, hvor god en aftale du kan lave med udbyderen, samt hvilken hastighed det skal være.
Du kan også sagtens finde en løsning til bare et par hundrede kroner pr. måned, men så er det ikke den hurtigste forbindelse, du får. Dog kan det stadig være mere end rigeligt til en mindre arbejdsplads.
Hvor hurtigt er fibernet?
Fibernet hastigheden plejer som regel at starte ved de 100 mbit/s, men kan komme helt op på flere gbit/s. Så du skal ikke være bange for, at du ikke kan få dig en lynhurtig forbindelse, hvis du vælger at tilmelde dig fibernet. Det kan meget let lade sig gøre.
Det er også den primære årsag til, at mange vælger at skifte over på fibernet frem for traditionel bredbånd via kobberledninger. Her kan du også få hurtigt net, men ikke nær så hurtigt som den hastighed fibernet kan komme op på. Så vil du have det hurtigste net i byen, er fibernet nok den bedste løsning.
Fordele ved at dele fibernet med andre
Du kan måske også undersøge muligheden for at dele forbindelsen med andre i samme lejemål, hvis det kan lade sig gøre, og hvis der rent faktisk er andre lejere i samme bygning. På den måde har du nemlig mulighed for at dele regningen til nettet.
Har du ikke et stort firma med rigtig mange ansatte, men er I bare et par stykker, er der jo rigeligt internet i en hurtig fibernet forbindelse til at dele det med andre i samme bygning. Det kan være en nem måde at halvere dine udgifter til nettet.
Kan du ikke få fibernet? Hør din udlejer om en mulig løsning
Hvis det ikke kan lade sig gøre for udbyderen at tilbyde dig fibernet, kan det være, det kan løses ved at tage en snak med din udlejer. Det er jo ikke dig, der kan træffe en beslutning om, hvorvidt der skal graves op og lægges kabler ind i bygningen. Det er din udlejer, der sidder med de kort på hånden.
Derfor kan det også være en god idé at snakke med udlejeren om, hvilken mulighed for du har for at få fibernet ind, og om det kan lade sig gøre at trække nye kabler ind, hvis der ikke allerede er fibernet i bygningen.