Hvis du gerne vil prøve at drage til udlandet for at arbejde, kan det være en rigtig fin løsning at tage ud for at arbejde frivilligt. Det kan være en stor udfordring at finde betalt arbejde i udlandet, især hvis du prøver at lede efter det, mens du sidder herhjemme i Danmark.

Er du først i udlandet, er det ofte lidt nemmere at få et job som vikar, bartender, provisionslønnet sælger eller hvad det nu kan være. Men disse jobs kan være svære at støve op hjemmefra. Derfor kan det være nemmere at komme afsted med et frivilligt arbejde.

Kost og logi

En af de ting der er vigtige at have styr på, inden du tager afsted, er kost og logi. Ofte ligger der en klar aftale om, at det enten er med det sted, du skal arbejde, eller at det ikke er med. Men hvis du ikke har fået en klar besked om det, er det vigtigt, at du ved det, inden du drager ud, da det kan have stor betydning for dit budget.

Det er jo ikke billigt bare lige sådan at finde et sted at bo i udlandet, og det koster jo også penge at leve hver dag. Da du ikke tjener nogle penge på det frivillige arbejde, er det derfor vigtigt at vide, om det er noget, organisationen eller virksomheden kan tilbyde dig, eller om du selv skal stå for at betale for det, når du kommer frem. Det er godt at have styr på.

Om du selv skal finde et sted at bo, tjekke op på internet priser, betale for din mad og så videre er jo rart at vide på forhånd.

Forsikring og din sikkerhed skal være i top

Dernæst er det meget vigtigt, at du har styr på alle former for forsikringer, inden du rejser. Hellere have en forsikring for meget end en for lidt.

Så er det også en god idé at have styr på sikkerheden hele tiden. Det kan være bøvlet at komme på hospitalet i udlandet, for slet ikke at snakke om, at det jo bare gerne skal undgås helt, uanset hvor du er. Derfor skal du altid sørge for at være beskyttet – blandt andet ved at have hjelm på, hvis du kører på scooter eller knallert, have redningsveste med, hvis du er ude at sejle og så videre.

En gylden mulighed for at arbejde med noget interessant

At tage til udlandet for at arbejde frivilligt giver dig en gylden mulighed for to ting. Først og fremmest kan du stillet din rejselyst, hvis du har drømt om at komme ud at rejse i lang tid. Så kan du jo med fordel drage mod et land, du altid gerne har ville besøge, for at se om du kan finde et sted at arbejde.

Dernæst har du en gylden mulighed for at komme til at arbejde med noget, du interesserer dig for, og som du måske gerne vil gøre karriere inden for, men som der ikke lige findes en uddannelse, du har adgang til, herhjemme.

Drømmer du om at arbejde som danselærer, kan du jo prøve at se, om du kan finde en danskeskole, du kan arbejde på. Vil du arbejde med dyr, kan du prøve at finde et internat. Mulighederne er mange, når der er tale om frivilligt arbejde.

Arbejd frivilligt i udlandet

Arbejd frivilligt i udlandet