Er der et bestemt job, du drømmer om at få, kan det måske være inden for rækkevidde. Her har vi i hvert fald et par bud på, hvordan du scorer dit drømmejob.

1 – Tilbyd at arbejde gratis

Til at starte med gælder det om at få en fod inden for døren i den organisation, du gerne vil arbejde for.

Og den nemmeste måde at få det er ved at arbejde gratis. Selvom du så ikke kan gøre brug af a-kasser eller lignende ting, mens du arbejder gratis, kan det i mange tilfælde være klart den nemmeste vej til at gøre karriere inden for en branche, som du drømmer om at arbejde i.

2 – Mød tidligt og gå senere hjem

Har du  fået mulighed for at arbejde gratis, er det så bare med at vise dem, hvad du duer til. Mød tidligt, gå senere hjem end de andre og læg en god indsats hver eneste dag.

Måske har du brug for at finde det billigste kviklån for lige at kunne betale dine regninger i en kort periode, men hvis du yder en god indsats og imponerer dine chefer, er der rigtig gode mulighed for at få en stilling i firmaet på sigt.

3 – Lav mere end der forventes

Så er det også en god idé at lave mere, end der forventes fra dig. Jo mere du kan imponere dine chefer, desto bedre vil de naturligvis også synes om dig.

Så hvis du har mulighed for det, er det altid en god idé at gøre lige det ekstra, så dem i den anden ende får meget mere, end de har forventet fra dig.

4 – Søg uopfordret den stilling du drømmer om

Er der en bestemt stilling, du drømmer om, kan det ofte også være en rigtig god idé at søge den uopfordret.

Måske rammer du det helt rette tidspunkt, hvor stillingen skal besættes til anden side, og de endnu ikke har fået jobopslag ud. Så kan du få en forlomme og måske blive kaldt til samtale.

5 – Begynd at netværke inden for de rette kredse

Det kan også være en rigtig god idé at begynde at netværke inden for den branche eller de kredse, som dit drømmejob befinder sig inden for.

Tag til arrangementer og begivenheder, hvor du har mulighed for at komme med. Snak med alle, vær sød, venlig, interessant og hjælpsom. Glem ikke at connecte med personerne efterfølgende på de sociale medier, så de ikke glemmer dig.

6 – Vær initiativrig

Så er det også vigtigt at vise initiativ og gå-på mod. Kom med nye idéer, tag initiativer og vis at du ikke er bange for at gå forrest.

Det er en rigtig god måde at imponere på, og skidt pyt med hvis du kommer til at begå en fejl her og der undervejs. Det skal du ikke bekymre dig om. Det er småting sammenlignet med det, du kan vise ved at tage initiativ.

7 – Vær ikke bange for at spørge

Og så skal du bare ikke være bange for at spørge ind til din drømmestilling. Det er jo kun muligt at få jobbet, hvis du rent faktisk spørger, ansøger eller hvad du nu ellers kan gøre.

Det skader aldrig at spørge. Og får du et nej, må du jo bare spørge en gang til. Indtil jobbet er dit.

7 tips til at score drømmejobbet

7 tips til at score drømmejobbet