Hvis du har det med at blive stresset på grund af dit arbejde, har vi her et par tips til, hvordan du kan komme stressen til livs.

Er det alvorligt, anbefaler vi naturligvis, at du søger professionel hjælp.

Sluk arbejdstelefonen når du kommer hjem

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at slukke for arbejdet, når du kommer hjem. I hvert fald hvis du har mulighed for det.

Det omfatter blandt andet at slukke ned for din arbejdstelefon og din e-mail, når du ikke er på arbejde. Der er rigtig mange, der fortsætter med at arbejde, når de kommer hjem, og på den måde kobler de aldrig af og holder aldrig fri fra deres arbejde. Det kan hurtigt lede til stress symptomer.

Tryghed og stabiltiet er en vigtig faktor

Dernæst kan det være en god idé at føle lidt efter og finde ud af, hvor tryg og sikker du er i dit job. Har du kigget på a-kasser for nyligt, så du er sikret, hvis du en dag står uden et arbejde?

Der er formodentlig meget lidt risiko for, at du en dag står uden job, men det kan give en utrolig sikkerhed og tryghed at have en backup i tilfælde af, at du skulle være så uheldig en dag at miste dit job. Der er mange mennesker, der stresser over en usikker fremtid.

Husk pauser

Det er også utroligt vigtigt at huske at holde pauser i løbet af din arbejdsdag. Selvom det kan virke effektivt at tage frokosten med ind foran computeren, er det en rigtig dårlig idé, da du ikke får en pause i løbet af din arbejdsdag.

Har du mulighed for det, kan det være en rigtig god idé at tage flere små pauser i løbet af dagen. Sørg gerne for at få noget frisk luft, hvis du kan, og gør alt for at gøre indeklimaet på dit arbejde så godt som muligt, så du har de bedste forhold at arbejde under. Pauser på en arbejdsdag kan gøre dig meget mere effektiv på den lange bane.

Ryd op i dit privatliv

Måske kan det også være dit privatliv, der er årsagen til dine stressende tendenser?

Det kan være, du har kigget lidt for meget efter de bedste kviklån og nu har en privatøkonomi, der halter efter?

Måske er der problemer med din partner, måske er der anden sygdom, der spiller ind, eller øvrige relationer der kan skabe kontroverser og problemer derhjemme. Alle disse ting kan have noget at gøre med dit stress niveau, og derefter er det en rigtig god idé at få ryddet op i dit privatliv, hvis det roder.

Tid til at skifte job?

Sidst, men ikke mindst, kan din nuværende stress eventuelt også skyldes dit nuværende job. Måske er det derfor på tide at kigge dig om efter et nyt og mindre krævende job, så du har mulighed for at skære lidt ned på arbejdsmængden.

Der er rigtig mange danskere, der ville have godt af at skære ned på deres mængde af arbejde, fordi de kører sig selv for langt ud.

Hvis du er en af dem, er det måske på tide at kigge dig om efter en anden stilling, hvor du har lidt mere luft, lidt mindre pres og måske mindre ansvar, så du har plads til at komme stressen til livs.

5 tips til mindre stress på arbejdet

5 tips til mindre stress på arbejdet