Skal du snart til jobsamtale, og er du bange for, at du ikke klarer dig godt nok til at få jobbet, hjælper vi dig her på vej med et par gode råd til at gøre det godt og øge dine chancer for at blive ansat i jobbet.

Klæd dig godt på

Til at starte med skal du jo gøre et godt indtryk. Derfor kan det være en god idé at investere lidt penge i noget nyt og flot tøj, så du stråler, når du møder op. Lån penge nu til et nyt jakkesæt, hvis du ikke har et, vær velsoigneret, hav en frisk ånde og hvad der nu ellers følger med i at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Et dårligt førstehåndsindtryk gør det meget svært for dig at få jobbet. Så er det nødvendigt med en ny garderobe for at kunne klæde dig godt på, må du finde en oversigt over forbrugslån og finde et billigt lån, så du kan have råd til det. Det vil være en god investering i dig selv.

Læs altid jobopslaget og din ansøgning igennem før samtalen

Dernæst er det godt at læse din egen ansøgning og ikke mindst jobopslaget igennem inden samtalen.

Vedkommende du skal til samtale med vil have din ansøgning frisk i hukommelsen, så det er vigtigt, at du også har det.

Samtidig kan der blive refereret til jobopslaget, hvorfor det også er vigtigt at have læst det igen for nylig.

Skriv ikke noget du ikke kan stå inde for

Dette tip handler ikke om selve samtalen – og så alligevel. For det kan være svært at have en god samtale, hvis du har skrevet noget i din ansøgning, som det er meget tydeligt at se eller fornemme, at du ikke kan stå inde for, når det kommer til stykket.

Derfor er det essentielt, at du kun skriver ting i din ansøgning, som du kan stå inde for. Lad være med at skrive noget, der ikke passer, jobs du ikke har haft eller lignende. Det kan kun komme til at skade dig.

Mød til tiden

Så er det jo også meget vigtigt, at du møder op til samtalen i god tid. Ikke en time før, men du skal under alle omstændigheder ikke komme for sent. Det sender et meget skidt signal, og du kan næsten lige så godt sige tak for denne gang og gå med det samme igen, hvis du kommer for sent, da der er meget lidt sandsynlighed for, at du rent faktisk får jobbet, hvis du ikke kommer til tiden.

Så kom gerne i rigtig god tid. Hellere sidde og vente en halv time end at komme fem minutter for sent til samtalen.

Husk dine gode manerer

Og sidst men ikke mindst gælder det helt basalt også om at huske dine gode manerer, når du skal til en jobsamtale.

Du skal give udtryk for, at du er et anstændigt menneske, har gode værdier og har gode manerer. Giv hånd, vær høflig, lad være med at afbryde og hvad du nu ellers kan gøre for at give et så godt indtryk af dig selv som overhovedet muligt.

Vis at du er et høfligt og venligt menneske. Det er ikke sikkert, at det er nok til, at du får jobbet, men det kan aldrig skade at vise gode manerer til en jobsamtale.

5 tips til en succesfuld jobsamtale

5 tips til en succesfuld jobsamtale